Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Serwer Role Play (Starożytność,polityka,szkoła,i ekonomia)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się spytać wszystkich czy odpowiadał by wam taki serwer

Najlepiej napisze co się dzieje od początku czyli od pierwszego wejscia na serwer az do zakonczenia zycia in character

życie zaczyna się od wejścia na serwer, każdy nowy gracz jest dzieckiem. który niestety nie pojmuje świata i jest osobą

która mało znaczy w życiu politycznym, rozrost jego umiejętności zacznie się od przydzielenia do rodziny.. mianowicie na poczatku

serwera czyli przed startem zostanie założone 10 rodzin. każda rodzina może za adoptować do 4 Dzieci. jeżeli jednak będzie dużo

graczy można więcej!, mianowicie rodzice dziecka mogą napisać zgłoszenie że poszukuja dziecka. i dziecko (nowy gracz ) zostaje przypisany

do ich rodziny!. jaki jest obowiązek dziecka oraz rodziców, zacznij my od dziecka.. dziecko ma chodzić do szkoły i się uczyć. jeżeli rodzice nie

będą w stanie tego upilnować zostaną ukarani a dziecko zostanie oddane do rodziny zastępczej, dziecko musi skończyć 6 Tygodni szkoły po czym

musi iść w kierunku ( Polityk, Drwal, Górnik, Budowlaniec, Pedagogika - Kierunek ( Historia,Polityka,Wiedza o społeczeństwie,Wychowanie do życia,Edukacja dla bezpieczeństwa ) Oraz na kierunek Władzy miasta i inne kierunki. Za to obowiązkiem rodziców jest wychowanie dziecka do życia w społeczeństwie, wychowanie go kultury.

Jeżeli dziecko skończy szkołe i kierunek nauki, może odejść od rodziny. ale jest z nią zszyty na zawsze, posiada także takie samo nazwisko, jeżeli gracz odchodzi od rodziny musi na początek zapewnić sobie mieszkanie, prace oraz poszukać żony do założenia nowej rodziny. osoba taka musi także dbać o siebie i rodzinę , musi ich utrzymywać, pracować na utrzymanie mieszkania oraz na jedzenie. gracza który już osiąga wyższy stopień gracza na serwerze ma za zadanie wychować od 2 do 4/5 Dzieci, jeżeli jednak taki gracz nie zgadza się na wychowanie dzieci zostaje obniżony w społeczeństwie i jego stawka w pracy się zmniejsza i jest dawana innej rodzinie co potrzebuje. jeżeli jednak się zgadza dostaje 400 Złota na utrzymanie 1 dziecka czyli na 4 dzieci daje 1600 złota! , Matka ma za zadanie dbać o dom oraz też pracować!

Społeczeństwo serwera

Społeczeństwo serwera jest zbudowane stopniami, każdy gracz jest dobrze wykształcony na pracy w każdej dziedzinie, inaczej nie zostanie przyjęty do społeczeństwa, na serwerze rozwiają się umiejętności polityczne, oraz pedagogiki i innych, na czym polega wykształcenie polityczne ? jesteś w radzie 126 osobowej która dowodzi jednym z 3 kraj, dowodzicie wojnami światowymi oraz wszystkim co w kraju najważniejsze, spośród wszystkich graczy na serwerze w kraju zostaje wygłosowany 1 król, który ma za zadanie opłacenie wszystkich instytucji, wszystko musi dobrze utrzymywać, jeżeli nie daje se w tym rady może zatrudnić 2 Vice Królów którzy mu pomagają , Pedagogika jest celem szlachetnym dla naszego kraju również jak polityka , czemu? osoby które idą na pedagogikę muszą posiadać w szkole same oceny 5,6 które wystawia sam pan nauczyciel , jeżeli masz takie oceny nadajesz się na pedagoga, dokładnie na nauczyciela szkoły, musisz nauczać nowych na świecie, którzy będą utrzymywać kraj, jeżeli nauczanie jest tym czego pragniesz to twoja droga !

Na czym polega władza miasta? jest to jak policja , chroni nas przed zabójstwem! ! ! ! UWAGA ! ! ! Jeżeli zostaniesz zabity przez gracza innego twoja postać zostaje zablokowana na zawsze a gracz zostaje skazany na 4 Miesiące kalendarzowe pracy w niewoli! i zostanie wydalony z państwa, albo zostanie ukarany karą śmierci !

Jeżeli politycy jednak wypowiedzą wojnę , z innym krajem zostanie ona zatakowany albo nasz kraj zostanie zatakowany służy do tego Władza miasta, jeżeli gracz chce służyć społeczeństwu może się zgłosić do Wojska Krajowego i będzie chronić nasz kraj z honorem, jeżeli zginie na wojnie postać jego umiera .

Mi się podoba ta fabuła nie wiem jak wam, zapraszam wszystkich do komentowania i dodawania nowych rzeczy, ja wam powiem czy pasuje to czy nie :) dawaj cie opinie prosze! nie omijać tego tematu !

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

RealCraft, zawsze chciałem na takim serwerze zagrać up@ nie masz niestety racji, takiego serwera nie ma a będzie ciekawie, mi się podoba ;)

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Ja miałem kiedyś taki sam serwer lecz po angielsku więc nawet polski nie wypali... Nie radzę kasy marnować i czasu wymyśl inny pomysł.

76561198057996853.png

Opublikowano

Pomysł na serio fajny ale ciężko to będzie zrobić. Rozmawiałem z kilkoma osobami (20) i właśnie dużo ludzi chciało by grać na takim serwie RP. Nie podawałem przykładu bo nie wiedziałem o tym co wymyśliłeś ale sami powiedzieli coś podobnego ;)

Opublikowano

Pomysł jest dobry jednak z wykonaniem i graczami będzie ciężko. Nie wiem jak innym ale mi po całym dniu w szkole nie będę chciał iść na serwer gdzie dalej Ci przekazują tym razem bezużyteczną wiedzę i z pewnością robiłyby to osoby w wieku +- 12lat. Poza tym to jest kolejne pytanie z serii "Czy serwer wypali" po czym ani widu ani słychu o serwerze. I ten pomysł z zakładaniem rodzin jest słaby, ponieważ w minecrafta gra bardzo mało dziewczyn a bynajmniej ja bardzo mało spotkałem więc małżeństwa odpadają( chyba że będą ta małżeństwa homośów).

Opublikowano

Nie, osoba bez małżeństwa może brać dziecko, sam mężczyzna może wychować dziecko.

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

Bez sensu..

Nikt nie będzie chcieć siedzieć na serwerze, na którym jest "Druga szkoła".

Wiadomo, że każde dziecko licząc od podstawowki nie będzie chciało spędzać reszty dnia w szkole, patrząc na to, że już tam było -.-

No chyba, że Info byłyby jakieś pozmyślane, Wojny, język itd.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Robiłeś kiedyś serwer RPG? I po 3 miesiącach od planowanego startu go odpaliłeś i nikt nie grał... Zrób lepiej freebuild.;)

----------------------------------------------------------------------------------

Halloween. <3

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...